Les obres de construcció d’una nova rotonda a l’avinguda del Maresme, situada a l’altura del Cargol, han conclòs amb èxit. Aquesta iniciativa, liderada per l’Ajuntament en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, sorgeix com a resposta a la necessitat de millorar la circulació i la seguretat viària en aquesta àrea.

 

Amb un cost total de 641.800 €, aquest projecte ha estat fonamental per a pacificar el trànsit i eliminar recorreguts innecessaris, facilitant els moviments en totes les direccions.

L’execució de les obres ha estat gestionada per l’Ajuntament, mentre que el projecte va ser elaborat per la Generalitat de Catalunya, com a part del conveni signat el 2019 per a la cessió de la carretera N-II al municipi. La nova rotonda, ubicada a la intersecció entre l’avinguda del Maresme i el carrer de Sant Felicià, ofereix una solució més segura i eficient per als conductors, millorant l’accés al pas soterrat del Cargol i eliminant la necessitat de semàfors a diversos punts dels voltants.

A més, les obres han inclòs la reurbanització del carrer de Sant Felicià, creant una plataforma única que prioritza el vianant i afavorint la connexió amb altres zones per a vianants de la ciutat. Aquestes millores no només beneficien la circulació de vehicles, sinó que també tenen un impacte positiu en la mobilitat urbana i la qualitat de vida dels ciutadans.

Durant la seva visita a la zona, l’alcalde David Bote ha destacat la importància d’aquestes actuacions com a part d’un pla més ampli de transformació de l’avinguda del Maresme i la façana marítima de la ciutat. Així mateix, ha informat sobre altres projectes en curs, com l’ampliació del TubVerd, que contribuiran a consolidar Mataró com una ciutat moderna i sostenible.