L’Hospital de Mataró s’ha convertit en referent gràcies a una avançada tècnica amb làser per la hiperplàsia benigna de pròstata

A l’Hospital de Mataró, des de març de 2021, s’ha implementat amb èxit una tècnica quirúrgica innovadora per tractar la hiperplàsia benigna de pròstata: el làser d’holmi. Aquesta tècnica mínimament invasiva presenta una sèrie de beneficis significatius per als pacients, entre els quals es destaquen la reducció de complicacions, infeccions i el dolor postoperatori.

Cada any, l’hospital realitza 100 intervencions amb aquest mètode, el qual ha demostrat ser altament efectiu en la correcció de l’engrandiment de la glàndula prostàtica. A més dels avantatges mencionats, els pacients que se sotmeten a aquesta cirurgia mínimament invasiva tenen una estada hospitalària significativament més curta, d’entre 48 i 72 hores, en comparació amb els 7 a 9 dies requerits per la cirurgia oberta.

La hiperplàsia benigna de pròstata és una afecció comuna en els homes, caracteritzada per l’augment de mida de la glàndula prostàtica. Pot provocar diversos símptomes molestos, com ara urgència freqüent d’orinar, flux d’orina feble o amb interrupcions, dolor o sensació de cremor en orinar, entre altres.

És important destacar que aquesta patologia és gairebé inevitable amb l’edat, i el 90% dels homes majors de 80 anys la pateixen. Per tant, és crucial mantenir un control anual amb el metge de família per prevenir complicacions.

Per minimitzar els efectes de la hiperplàsia benigna de pròstata, es recomana seguir alguns consells pràctics, com ara mantenir una ingesta adequada d’aigua, orinar amb regularitat, evitar el consum de cafeïna, alcohol i aliments picants, i mantenir una dieta rica en fibra per prevenir el restrenyiment.