Palafolls i Vilassar de Dalt encapçalen el rànquing del PIB per habitanta la comarca.

 

El Maresme, la cinquena comarca catalana en Producte Interior Brut (PIB), ha vist com el seu dinamisme econòmic es reflecteix en l’augment del 7,3% del PIB comarcal, segons l’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Tot i que ocupa la cinquena posició en aportació al PIB català, el Maresme es situa a la cua en PIB per càpita, amb xifres notables a Palafolls i Vilassar de Dalt, superant la mitjana catalana.

Les estimacions provisionals per al 2021 mostren que el Maresme ha generat 9.743,3 milions d’euros, representant el 4% del PIB català. Tot i aquest creixement, el PIB per càpita a la comarca és de 21.300 €, lluny de la mitjana catalana de 31.600 €. Palafolls i Vilassar de Dalt destaquen amb 36.400 € i 34.700 € per habitant, respectivament.

Els serveis lideren l’activitat econòmica maresmenca, contribuint amb un impressionant 76,8% al PIB comarcal, superant altres sectors com la indústria i la construcció. En comparació amb el 2020, el PIB ha augmentat en un 7,3%, amb Dosrius experimentant el creixement més gran.

Mataró destaca com el municipi amb el PIB més elevat de la comarca (2.993,2 milions d’euros), mentre que Sant Pol de Mar registra la xifra més baixa (106,2 milions d’euros). Els serveis tenen una presència destacada en tots els municipis, excepte Palafolls, on la indústria lidera amb un 48,8% de contribució al PIB municipal.

Vilassar de Mar sobresurt pel seu sector primari, contribuint amb un 7,6% al PIB, mentre que Palafolls és líder en la indústria amb un 48,8%. El pes dels serveis és destacat a Calella, Cabrils i Premià de Mar, amb percentatges que arriben fins al 91,7%.