Al finalitzar el primer mes de 2024, Mataró registra un total de 7.246 persones desocupades, el que suposa un augment de 127 persones respecte al tancament de l’any 2023 (+1,8% en termes relatius).

Durant els mesos de gener, és habitual observar un increment en el desocupament registrat, com a conseqüència de la finalització de contractes associats a la temporada de Nadal. Dels últims 20 mesos de gener, únicament en 2 s’ha experimentat una disminució en el desocupament registrat a Mataró, mentre que en els 18 restants s’ha observat un augment.

La xifra de 7.246 persones desocupades registrades a Mataró al gener de 2024 constitueix la pitjor estadística de desocupació dels darrers 10 mesos. Exclòs el desocupament entre abril i desembre de 2023, cal retrocedir fins al maig de 2008 per trobar una xifra de persones desocupades registrades més baixa que la de gener de 2024.

Comparant amb el gener de 2023, la disminució de persones desocupades a Mataró és de -253, el que representa un decreixement del -3,4% en termes relatius. El Maresme experimenta una disminució lleugerament inferior a la de Mataró (-3,2%). A la província de Barcelona i a Catalunya, la disminució és menys pronunciada que a Mataró, amb un -0,2% i un -1,3%, respectivament. A nivell nacional, la variació interanual és millor que la registrada a Mataró, amb una caiguda de l’atur del -4,8%.

Pel que fa a la taxa d’atur registrada estimada a Mataró, aquesta es situa en el 11,7%. Exclòs les taxes d’atur més recents (entre abril i desembre de 2023), cal retrocedir fins al maig de 2008 per trobar una taxa d’atur registrada més baixa. Mataró ocupa el tercer lloc entre els municipis de la província de Barcelona amb més de 50.000 habitants, presentant la taxa d’atur més elevada, només superada per Manresa i Santa Coloma de Gramenet. Cal destacar que la capital del Maresme té una taxa d’atur registrada lleugerament superior a la de Badalona, Vilanova i la Geltrú i Terrassa (recordant que la taxa d’atur de gener de 2024 és una estimació, a l’espera de la publicació del nombre d’ocupats registrats del mateix mes).