L’Hospital de Mataró ha rebut l’elogi del Catsalut per les millores significatives en l’atenció als pacients que ingressen des d’Urgències.

 

Aquesta distinció prové del treball conjunt de 40 professionals de diverses especialitats i àrees organitzatives, destacant com a bon exemple enmig de més de 150 experiències. La directora mèdica, Mònica Ballester, va presentar aquest projecte en una jornada amb més de 300 professionals de la salut i representants locals. El projecte, iniciat al setembre del 2022, té com a objectiu reduir les esperes evitables i alleujar la càrrega de treball dels professionals des de l’ingrés fins a l’alta del pacient. Els resultats preliminars mostren reduccions notables en els temps d’espera i estades, tot i les adaptacions necessàries per mantenir aquests avenços en circumstàncies externes. La iniciativa ha estat seleccionada pel Departament de Salut com una pràctica d’èxit transferible, destacant la importància del lideratge professional en les transformacions organitzatives.