El Grup Municipal de la CUP Mataró demanarà al Ple Municipal d’avui, dijous 1 de febrer, la certificació de llengües minoritàries i el reconeixement de la diversitat lingüística a la ciutat.

 

A Mataró, la celebració del 21 de febrer, designat per la UNESCO en honor a la llengua materna, adquiria una nova dimensió amb les propostes que presenta el Grup Municipal de la CUP. Aquesta data recorda els estudiants del Bangladesh que van morir mentre protestaven per la seva llengua materna, minoritzada i no reconeguda pel Domini del Pakistan.

Amb la història del català com a teló de fons, la CUP destaca que la lluita per una llengua no esgota amb el seu reconeixement legal; pot ser atacada i minoritzada. Així, el 21 de febrer es converteix en una jornada per fer visible la llengua catalana i reconèixer les llengües maternes minoritàries a Mataró.

La CUP Mataró insta a treballar amb l’EOI i el Departament d’Educació per organitzar proves independents de nivell i certificació de les llengües que parla bona part de la població mataronina. A més, demana que l’Ajuntament s’adreci per escrit al Govern de l’Estat Espanyol i a la Comissió Europea, reiterant la petició perquè el català sigui una llengua de ple dret dins de la Unió Europea. La iniciativa busca reconèixer i certificar el domini de llengües minoritàries i no reconegudes, contribuint a la integració i a la diversitat lingüística a Mataró.