El Grup Municipal de la CUP Mataró ha presentat una proposta de resolució que denuncia i condemna l’actuació del govern de la ciutat en relació amb el recurs presentat per Aigües de Mataró en contra de les cotitzacions al pla de pensions dels seus treballadors i treballadores.

 

La polèmica es desencadenà després que la Junta d’Aigües de Mataró decidís interposar un recurs contra una sentència favorable als treballadors, la qual obligava l’empresa a fer efectives les cotitzacions no abonades als fons de pensions del seu personal. La CUP Mataró considera inacceptable el suport del govern municipal a aquesta acció, posant-se del costat dels treballadors i treballadores afectats.

En una reunió d’urgència celebrada el passat 15 de gener, la Junta d’Aigües de Mataró va avalar la decisió de presentar el recurs, argumentant el cost elevat d’atendre les contribucions pendents dels anys 2017 a 2021, juntament amb els corresponents interessos per la demora, tal com ordenava la sentència judicial. La CUP Mataró critica la falta de consideració del govern municipal envers els drets laborals, subratllant que aquesta qüestió no hauria de dependre de la consideració del cost econòmic associat.

En resposta a aquesta situació, la CUP Mataró proposarà al Ple Municipal dues importants mesures: D’una banda, la reprovació del govern municipal per donar suport a la vulneració dels drets laborals de la plantilla d’Aigües de Mataró. De l’altra, exigir la convocatòria urgent d’una junta extraordinària d’Aigües de Mataró per retirar el recurs en contra de la sentència judicial que obliga l’empresa a satisfer les demandes del seu personal.