La ciutat de Mataró participarà per segon any consecutiu en la sisena edició del projecte innovador MetròpolisFPLab, una iniciativa impulsada per la Fundació BCN Formació Professional de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

 

El pròxim dijous 1 de febrer, el TecnoCampus Mataró-Maresme acollirà un taller de creativitat que reunirà prop de 150 alumnes de Formació Professional (FP) i 13 empreses destacades, entre elles el Port de Barcelona, el circuit de Catalunya, i l’Hospital Clínic.

El consistori mataroní aporta aquest any la seva col·laboració amb el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, reforçant així la línia de potenciar les sortides professionals en l’àmbit de l’economia circular. L’any anterior, el Consorci Sanitari del Maresme va ser el representant local en el projecte, centrat en l’economia de les cures.

MetròpolisFPLab, com a projecte d’innovació oberta, busca potenciar les competències transversals dels estudiants de FP mitjançant projectes reals d’innovació. Així, contribueix a millorar la qualitat de l’ocupació dels estudiants i facilita l’accés de les empreses al talent creatiu present en els centres educatius.

Els objectius del projecte inclouen contribuir al desenvolupament d’un sistema eficaç de formació professional, fomentar la cultura del treball per millorar la inserció laboral, i consolidar Barcelona i l’Àrea Metropolitana com a territori obert al món. L’Ajuntament de Mataró s’uneix a aquesta iniciativa amb la participació del Consorci Sanitari del Maresme i dos centres educatius, destacant el compromís de la ciutat amb el desenvolupament econòmic metropolità. L’Ajuntament de Granollers també forma part d’aquesta iniciativa, mostrant la col·laboració de ciutats fora del marc de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.