Com cada principi d’any, el festival internacional de cançó d’autor Barnasants retorna, comptant amb el recolzament de la Diputació de Barcelona. Des del 26 de gener fins al 19 de maig, el festival oferirà al voltant de 100 concerts en diverses ciutats com Barcelona, Gelida, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Vilafranca del Penedès.

Sota el lema ‘El poble és qui mana’, aquesta 29a edició conmemora els 50 anys de la Revolució dels Clavells a Portugal, que va posar fi a la dictadura militar. Aquesta celebració inclourà un recital col·lectiu el 13 d’abril al Teatre Joventut de l’Hospitalet, sota la direcció artística de Núria Piferrer ‘Névoa’.

El festival s’iniciarà aquest divendres 26 de gener al mateix teatre amb l’acte inaugural a càrrec de Les Kol·lontai, un grup format per les cantants Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal.

Dins el ric programa de prop de 120 actuacions, destaquen moments com l’estrena de l’àlbum “Giròvag” de Borja Penalba, i el concert del 20è aniversari de la carrera de Cesk Freixas amb artistes convidats.

Altres actuacions remarcables inclouen a Alba Careta i Henrio amb el seu nou treball “Udolç”; Gemma Humet, acompanyada per Toti Soler, interpretant un repertori divers; i Luar Na Lubre, que presenten el seu recopilatori “XX Encrucillada”.

Completant el cartell, artistes com Rubén Pozo, Èric Vinaixa, Javier Álvarez, Raquel Lúa, Mayo, Paula Valls, Namina Sextet, Tomeu Penya, i la debutant com a vocalista Silvia Marsó, amb un concert de música negra i blues.

El Barnasants, iniciat el 1995, s’ha establert com un esdeveniment anual clau en Catalunya, País Valencià, Balears i l’Alguer, destacant-se per la seva oferta de recitals internacionals de música d’autor i el seu compromís reivindicatiu.

Per a més detalls sobre el calendari complet de Barnasants 2024, es pot consultar el següent enllaç.

Aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona s’aligna amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible números 8 i 10, que busquen fomentar un treball digne i la reducció de desigualtats, respectivament, dins del marc establert per l’Assemblea General de Nacions Unides per a 2030.