Renfe i la Diputació de Barcelona ampliaran les seves ofertes en el sector turístic mitjançant la creació de noves rutes ferroviàries temàtiques per la província. Aquesta iniciativa, que es va iniciar l’any 2023 amb tres rutes, continuarà evolucionant durant el 2024. Les dues institucions han renovat el seu acord durant la Fitur 2024, el prestigiós esdeveniment turístic que té lloc a Madrid, reafirmant el seu compromís per a la promoció conjunta del patrimoni cultural, històric i turístic de la regió, així com dels serveis oferts per Renfe.

El projecte de 2024 es centrarà en el desenvolupament de rutes que enllacin els atractius de la província de Barcelona, oferint als habitants i visitants alternatives de turisme respectuoses amb el medi ambient, on el tren serà un element clau en la mobilitat sostenible.

L’acord ha estat formalment ratificat per Lluïsa Moret, presidenta de la Diputació de Barcelona, i Raül Blanco, president de Renfe, durant una reunió a l’estand de la Destinació Barcelona a Fitur, que es celebra fins al 28 de gener a la capital espanyola.

Aquesta aliança representa una oportunitat valuosa per a ambdues entitats per assolir els seus objectius estratègics, comprometent-se amb l’aposta per la proximitat, la sostenibilitat, la digitalització i les iniciatives que impulsen el creixement econòmic dels municipis barcelonins.

Aquest esforç de la Diputació de Barcelona s’inscriu dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, específicament els objectius 8 “Treball digne i creixement econòmic” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Aquests 17 ODS, adoptats el 25 de setembre de 2015, formen part de l’agenda global 2030. La Diputació de Barcelona assumeix aquest compromís i actua en suport als governs locals de la província en línia amb aquests objectius globals.