De l’1 al 27 de febrer, la Biblioteca Pompeu Fabra acollirà l’exposició “Controles?”, una iniciativa de la Diputació de Barcelona que utilitza la interacció i les noves tecnologies per conscienciar adolescents, joves i famílies sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. La mostra ofereix visites guiades i tallers per als centres educatius de secundària, amb un total de 79 franges horàries per a visites escolars i 38 tallers d’aula durant aquest període.

 

La Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró serà l’escenari de l’exposició itinerant “Controles?”, promoguda per l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa, emmarcada en la prevenció del consum de drogues, utilitza la interacció i les noves tecnologies per apropar-se als adolescents, joves i famílies.

L’exposició estarà oberta de l’1 al 27 de febrer, amb un total de 79 franges horàries disponibles per a visites escolars i 38 tallers d’aula. Les activitats, dinamitzades per professionals de l’entitat Promoció i Desenvolupament Social (PDS), experts en addiccions, inclouen visites guiades adreçades als joves, sessions per a famílies i tallers per a diversos col·lectius professionals.

L’objectiu principal de l’exposició és proporcionar informació sobre les drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum. A més, es promou el bon ús de les pantalles i s’encoratja actituds responsables entre els joves, fomentant habilitats per a la vida. També es busca reflexionar sobre l’estil educatiu dels pares i les mares per prevenir el consum de drogues i afavorir el bon ús de les pantalles dels seus fills i filles.

El programa inclou una setantena de visites guiades, juntament amb una oferta web de suport i informació accessible a tothom a través de https://controles.diba.cat/. Aquesta iniciativa completa ofereix eines als professionals per abordar la prevenció de conductes addictives des del seu àmbit d’actuació.