La programació d’arts en viu a Mataró de gener a juliol ofereix gairebé 70 propostes per a tots els gustos, inundant els principals escenaris de la ciutat amb teatre, dansa i música. Destaquen cinc cicles, incloent-hi la temporada de teatre amb noms com Lolita Flores i Clara de Ramon, el Sortim en Família i el cicle Fet a Mataró. La diversitat cultural és protagonista, destacant la participació de la dona en la temporada estable de teatre.

 

Ha començat la temporada d’arts escèniques i musicals a Mataró, que durarà fins al mes de juliol. Amb prop de 70 propostes, la ciutat es converteix en un mosaic d’expressió artística. La temporada de teatre, amb noms com Lolita Flores i Clara de Ramon, posa la dona al centre de les representacions. La diversitat també es reflecteix en altres cicles com Sortim en Família i Fet a Mataró, amb propostes pensades per als més petits.

El Teatre Monumental acollirà noms destacats com Vicenta N’Dongo i Carlota Sobirós, oferint una varietat d’obres que van des de clàssics fins a creacions més contemporànies. La temporada s’inicia amb “Poncia”, protagonitzat per Lolita Flores, i segueix amb obres com “Austràlia” i “La plaça del Diamant”. La música de Johann Sebastian Bach arriba amb la peça “Highlands” de la companyia de dansa Mal Pelo, mentre que Carlo Goldoni es fa present amb “Coralina, la serventa amorosa”.

Sortim en Família i els espectacles familiars ofereixen una àmplia gamma d’opcions per als més joves, amb dansa, circ, titelles i màgia. Les companyies com Silver Drops i Binixiflat proporcionen entreteniment per a tota la família. A més, el cicle Fet a Mataró permet als espectadors explorar la creació artística en acció amb assajos oberts i espectacles al Can Gassol i al Cafè Nou.

La temporada musical del Foment Mataroní i La Modesta destaca per la seva diversitat, oferint concerts de cambra, simfònics, sarsueles i cabaret. Els escenaris com el Teatre Monumental i l’Espai F del Foment Mataroní acolliran propostes com “Els miserables”, el recital “Ethymos” a càrrec de Diode, i les sarsueles “Los claveles” i “La Generala”.

A més de tot això, l’Ajuntament de Mataró continua fomentant la participació dels estudiants en projectes artístics i musicals com Cantània, la Mostra de Teatre a les escoles i als instituts, Mapadeball i La Clika. Tot aquest ventall cultural està al teu abast amb detalls i entrades disponibles al web culturamataro.cat.