El 2023 ha patit un repunt de l’atur a Mataró, amb 7.119 persones sense feina, reflectint un augment de 9 persones respecte al mes anterior (+0,13%).

 

Aquesta és la primera vegada, des de l’any 2009, excloent l’impacte de la pandèmia el 2020, que l’atur ha augmentat durant un mes de desembre. Tot i que tradicionalment desembre experimenta una disminució de persones desocupades, aquest any ha desafiat aquesta tendència, col·locant la xifra de desocupació de desembre com la cinquena més alta de l’any. Analitzant les comparatives amb anys anteriors i altres regions, es revela una situació preocupant per Mataró, amb una taxa d’atur del 11,4%, posant la ciutat entre les de major desocupació a la província de Barcelona.

Mataró és el tercer municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més elevada, només Manresa i Santa Coloma de Gramenet tenen una taxa d’atur registral per sobre la de Mataró. La capital del Maresme presenta una taxa d’atur registral lleugerament per sobre de la de Badalona, Vilanova i la Geltrú i Terrassa (cal no oblidar que la taxa d’atur del mes de desembre de 2023 és una estimació, a l’espera de la publicació del nombre d’ocupats registrats del mes de desembre).

Font: Ajuntament de Mataró