El coordinador tècnic del grup serà el president del Consell d’Educació de Catalunya, Jesús Vinyes, i en formaran part docents, representants de direccions, famílies, àmbit acadèmic i món local.

 

El Govern ha aprovat el grup d’experts impulsor de mesures de millora educativa a curt i mitjà termini, format per 18 persones representants de la comunitat educativa i de l’àmbit acadèmic. S’ha dissenyat buscant reflectir la diversitat tant d’etapes educatives com territorial, de complexitat de centres, de titularitat i de disciplines, tenint en compte sectors com la formació professional o l’expertesa en la immersió lingüística.

Els seus membres començaran a deliberar a l’inici del segon trimestre escolar i, a principis del mes de febrer, es farà un retorn als grups parlamentaris amb el detall de les primeres conclusions per tal que els grups puguin incidir-hi. Un cop acabat el treball, aquest s’elevarà als grups parlamentaris i al Consell d’Educació de Catalunya (CEC), on hi haurà altres membres de la comunitat educativa per acabar d’enriquir el debat.

Els integrants del grup impulsor són:

Jesús Vinyes Cirera, coordinador tècnic, és actualment el president del Consell d’Educació de Catalunya. Especialitzat en psicopedagogia, ha estat docent, inspector d’Educació i subdirector general de la Inspecció. També ha estat director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental i és autor de diverses publicacions de caràcter pedagògic.

Mercè Mas Ferrer, mestra de l’escola la Roureda de Sant Esteve Sesrovires. Pedagoga vinculada a diferents grups en l’àmbit de la didàctica de les ciències de la UAB, i membre del grup Avaluar per Aprendre i de la xarxa de competències bàsiques. Ha format part del consell de formació de Rosa Sensat i de l’equip impulsor de Xarxes per al canvi.

Víctor Saura Estapà, periodista i professor. Director durant cinc anys del Diari de l’Educació, actualment és professor en l’educació secundària. Amb amplis coneixements i expertesa en l’àmbit de l’educació inclusiva, és membre, des de l’any 2003, de la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva.

Francesc Roca Rosell,professor de formació professional, cap de departament, cap d’estudis, sotsdirector i director a l’Institut Comte de Rius de Tarragona. Jubilat des del setembre de 2023. Premi del Consell Català de la Formació Professional, edició 2015, a la trajectòria individual desenvolupada en el camp de l’FP.

Montserrat Jiménez Vila, directora pedagògica de l’escola Vedruna de Palafrugell i membre de la junta del FEAEC (Fòrum Europeu d’Administradors de l’Educació a Catalunya). També és assessora pedagògica i formadora en processos de lideratge i transformació educativa, digitalització, metodologies actives a l’aula i tecnologia educativa.

Joan Vila Farràs, professor de ciències naturals, física i química i director de l’Escola Pia de Granollers i de l’Escola Pia de Sabadell. Actualment dirigeix l’Escola Pia Balmes. Ha dedicat esforços per a la introducció d’estudis artístics en el currículum escolar amb la integració d’estudis musicals i escènics a l’Educació Primària.

Raül Manzano Tovar, mestre i llicenciat en Ciències de l’Educació, treballa actualment al Centre de Recursos Pedagògics del Segrià en formació del professorat i innovació educativa. Expert en l’àmbit de l’escola rural, és membre dels Moviments de Renovació Pedagògica i ha estat representant d’aquesta Federació al Consell d’Educació de Catalunya.

Marta Pujadó Morató, sòcia de Rosa Sensat i llicenciada en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya, té una àmplia experiència en formació del professorat i transformació educativa. Actualment, és professora i coordinadora pedagògica a l’institut Vapor del Fil, centre de nova creació i futur IE Vapor-Molí.

Albert Bayot i Fuertes, llicenciat en Filosofia i Lletres i director i professor de llengua catalana i literatura a l’institut Sarrià de Ter. Ha impartit docència universitària a la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG, i també ha estat director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona (2011-2016).

Coral Regí Rodríguez, biòloga de formació, ha estat directora de l’Escola Virolai. És membre del comitè científic del projecte Educació Demà i de la Junta de la Societat Catalana de Pedagogia. Forma part del Consell d’Educació de Catalunya com a persona de prestigi des de l’any 2014.

Digna Couso Lagarón, llicenciada en Física i doctora en Didàctica de les Ciències. Actualment, treballa com a professora agregada a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB i és la cap del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències. Té experiència en la capacitació docent de les STEM tant a primària com a secundària.

Carme Ortoll Grífols, mestra, secretària, cap d’estudis i directora d’escola pública. Compta amb una àmplia expertesa en l’àmbit de l’escola inclusiva, el sistema educatiu inclusiu i l’escola rural. Ha exercit diferents càrrecs a la Generalitat de Catalunya, entre els quals directora general d’Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament. Actualment, és la directora de la Fundació Artur Martorell.

Elvira Borrell Closa, llicenciada en Ciències de l’Educació i en Biologia, ha estat inspectora d’Educació. Ha format part del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya. Imparteix formació a professorat i direccions i és professora col·laboradora de la UOC.

Mireia de Mingo Esteban, llicenciada en ciències ambientals i graduada en educació primària. Treballa a la Universitat Politècnica de Catalunya com a tècnica de sostenibilitat i és presidenta de la Junta de l’AFA de l’Institut Vila de Gràcia. Anteriorment, ha estat membre de la coordinadora de les associacions de famílies d’alumnes de Gràcia i de l’Assemblea Groga de Gràcia.

Sílvia Lombarte Bel, llicenciada en pedagogia, màster en Polítiques Socials i Mediació comunitària. Té expertesa i experiència en la política educativa des de la vessant social i educativa. Actualment, és directora de l’Àrea d’Escoles Bressol a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Arturo Ramírez Varela, director de l’Escola Sant Jaume del Prat de Llobregat de fa més de vint anys. Destaca per la seva implicació en la defensa de la llengua. Col·labora amb el Departament a través de la Subdirecció de la Funció Directiva. Sempre ha estat vinculat a la Junta de direccions de centres públics i n’és un membre actiu.

Joan Cumeras i Costa, docent de Visual i Plàstica i director de l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal, un dels centres de referència a Girona. Cumeras està vinculat a la Junta central de direccions de centres públics i n’és un membre actiu des de l’inici.

Ermengol Alemany Font, director de l’Escola Castell de Dosrius a la comarca del Maresme. Està vinculat a la Junta central de direccions de centres públics i està molt implicat en les comissions del Pla d’educació digital i de l’espai migdia.