vacunació per fer front a l’augment d’infeccions respiratòries

Enmig d’un escenari preocupant amb un notable increment d’infeccions respiratòries agudes, que inclouen grip, Covid, constipats i el virus sincicial (causant de la bronquiolitis), el Departament de Salut insta a tots els ciutadans a vacunar-se com a mesura preventiva.

 

Amb una taxa de 900 afectats per cada 100.000 habitants en l’última setmana, la grip, particularment, ha mostrat un ressorgiment amb xifres equiparables als nivells pre-pandèmia.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i el conseller Manel Balcells han subratllat la importància de la vacunació durant una entrevista a RAC1 i la roda de premsa del Govern, respectivament. Han encoratjat a la població a immunitzar-se, independentment de l’edat, amb l’objectiu de reduir la pressió sobre el sistema sanitari i evitar complicacions. Tot i les eventuals dificultats puntuals, el Departament de Salut ofereix l’oportunitat de demanar cita per a la vacunació a través de l’aplicació “La Meva Salut” o del lloc web oficial.

Per obtenir la vacuna, és necessari accedir a l’opció de “cites i consultes” de l’aplicació o pàgina web, triar el tipus de vacuna i seleccionar l’hora disponible al centre d’atenció primària de referència. A més, les persones de les comarques de Lleida també poden sol·licitar cita al punt de vacunació poblacional actiu, situat a la capital del Segrià.

Les vacunes actuals contra la Covid, independentment de les dosis anteriors, provenen de l’última versió de Pfizer, específicament dissenyades per abordar la variant òmicron XBB.1.5, la qual està dominant en l’actual escenari epidemiològic.