En el marc d’una col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat, el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) s’erigeix en un programa multifacètic que engloba diversos projectes socioeducatius destinats a la comunitat estudiantil de la ciutat.

 

Amb una inversió total de 506.499 € durant el 2023, aquest pla té com a objectiu fonamental millorar les oportunitats educatives dels estudiants i les seves famílies, cercant una major igualtat en l’àmbit formatiu.

D’aquest finançament, 258.000 € provenen de la Generalitat, mentre que 248.499 € són aportats des del pressupost municipal de Mataró.

El Pla Educatiu d’Entorn prioritza el reforç educatiu, destinant-hi la major part del pressupost i hores de treball.

Entre les activitats desenvolupades en el marc d’aquest programa, destaquen els Patis Oberts que s’organitzen de dilluns a divendres a les escoles de Rocafonda, La Llàntia, Camí del Mig i l’INS Escola Mar Mediterrània.

A més, es promouen activitats relacionades amb les arts escèniques com mostres de teatre, cinema per als estudiants, celebracions entorn de Sant Jordi, el Fem Dansa i la Trobada de Flabiolaires. Així mateix, s’oferten iniciatives esportives com ara el programa Tothom a l’Aigua, juntament amb diverses activitats adreçades a les famílies i als nous alumnes per aprendre la llengua catalana, com el casal lingüístic durant el mes de juliol, tallers de català al llarg del curs o classes específiques per a les famílies.