El calendari anual de Productes de la Terra Maresme per al 2024 s’ha presentat amb un clar missatge: “Al 2024, ves al mercat”, reforçant la importància dels mercats locals com a lloc de trobada, qualitat i proximitat.

 

El Consell Comarcal ha dedicat aquesta edició del calendari per reconèixer la feina dels mercats locals. Aquests espais no només ofereixen productes de qualitat i proximitat, sinó que també són punts de trobada on es fomenta el contacte humà, la relació personal entre compradors i venedors basada en la confiança i el coneixement mutu.

La modernitat s’uneix a la tradició a través dels mercats locals, que juguen un paper fonamental en la història i la cultura de la comarca.

El calendari 2024 continua la línia de promoció del consum de productes de proximitat, presentant imatges d’empreses agroalimentàries del Cens de Productes de la Terra Maresme. Destaquen entre aquestes entitats: L’Hort d’en Pau (Alella), Brèscat (Mataró), Formatges Can Pujol (Vilassar de Dalt), Unió de maduixaires de Calella (Calella), El Sindicat de Cabrera de Mar (Cabrera de Mar), Pastisseria Sala (Sant Andreu de Llavaneres), Esquis Fruits-Can Pins (Argentona), Verd Pujol (Cabrera de Mar), Can Valls (Argentona) i Casa Graupera (Mataró). A més, es destaca la tradicional subhasta del peix de Montgat i el raïm que produeix els vins de la DO Alella.

Es van imprimir 3.500 exemplars d’aquest calendari, distribuïts entre les empreses membres de Productes de la Terra i els ajuntaments de la comarca. També es troba disponible online per a la visualització clicant aquí.

La tendència creixent de la sensibilització dels consumidors sobre la procedència dels productes que adquireixen i el valor atorgat als productes locals es fa evident en la demanda. Per ajudar a identificar fàcilment els productes del Maresme, el Consell Comarcal està proporcionant materials visuals a les empreses del Cens de Productes de la Terra, com cartells i estovalles, amb l’eslògan “Aquí venem productes de la terra Maresme”, per identificar productes i parades als mercats i fires locals.