Més de 70 experts de tot Catalunya s’han congregat a l’Hospital de Mataró en el marc de la VII Jornada Catalana d’Actualització en Infectologia Pediàtrica.

 

Aquest esdeveniment, organitzat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), ha abordat les infeccions vectorials i la zoonosi, essent una de les cites anuals rellevants en el camp de la pediatria a Catalunya.

La jornada, inaugurada per la directora mèdica de l’Hospital de Mataró, Mònica Ballester, i el cap del Servei de Pediatria del Consorci Sanitari del Maresme, Eduard Lobera, ha posat de relleu la importància de l’infectologia en la nostra supervivència. Lobera ha destacat la necessitat d’aquestes trobades per a continuar la lluita contra els enemics invisibles.

Amb un enfocament dividit en dues taules de treball -Infeccions parasitàries i Infeccions transmeses per artròpodes en el nostre entorn-, els experts en microbiologia, infectologia pediàtrica, patologia infecciosa i immunodeficiències d’hospitals com la Vall d’Hebron, Sant Joan de Déu, Santa Creu i Sant Pau, l’Espitau Val d’Aran, l’Hospital Santa Caterina i l’Hospital de Mataró, han intervingut. A més, professionals de l’Institut de Salut Global de Barcelona, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i l’Hospital Arnau de Vilanova han participat activament.

La sessió de la tarda va incloure debats entorn de diversos casos clínics i va culminar amb una ponència centrada en la malària.