A Vista Alegre, el programa de recollida porta a porta mixt va començar a funcionar amb èxit el passat 26 de novembre, oferint als veïns una nova manera eficient de gestionar els seus residus. Aquest sistema, que proporciona contenidors i bosses per part de l’Ajuntament, ha tingut una gran acollida a la comunitat. Després d’una setmana de implementació, el 90% dels residents ja ha adquirit els materials necessaris per participar en aquest nou sistema de recollida.

La participació ha estat notable, amb aproximadament el 65% de la població ja utilitzant activament el servei. Cal destacar el compromís i la correcta separació dels residus, aconseguint un índex del 90%, molt per sobre de la mitjana de la ciutat. El regidor Xesco Gomar ha expressat el seu agraïment pel nivell d’implicació mostrat per la comunitat en la implementació exitosa d’aquest nou sistema.

S’ha observat una incidència mínima d’incivisme, amb poques bosses de residus abandonades al barri. No obstant això, s’han reforçat les àrees de contenidors per prevenir qualsevol possible inconvenient en aquests primers dies.

El seguiment continu del servei té com a objectiu garantir una resposta ràpida davant de qualsevol dificultat que pugui sorgir. El punt d’informació al Centre Social Vista Alegre manté les seves portes obertes per resoldre consultes i proporcionar material. A més, els veïns disposen de l’aplicació MataróNeta Connecta per sol·licitar recursos o informar sobre qualsevol incidència que es pugui presentar.