Durant el 2022, a Catalunya, es van registrar 5.700 casos en nadons de menys d’un any. La immunització contra el virus respiratori sincitial (VRS) preveu l’evitació del 75% dels casos i redueix un 80% les hospitalitzacions.

 

La bronquiolitis és freqüent en nadons menors de dos anys, especialment durant els mesos freds. Aquesta infecció inflama els bronquíols, dificultant la respiració dels petits. Les infermeres a Mataró han vacunat uns 160 nadons nascuts entre abril i setembre; als nascuts d’octubre en endavant se’ls immunitza a l’Hospital. Els símptomes inclouen tos, febre i dificultats respiratòries.

El tractament no inclou medicaments, només mantenir la hidratació i netejar el nas. Les mesures preventives inclouen rentar-se les mans, evitar espais tancats i fumadors, i assegurar la ventilació.