Les persones ateses a la Fundació el Maresme, Francesc Urgell i Cristina Sánchez, són dos dels 12 participants amb discapacitat intel·lectual que van formar part de la creació i edició del contingut del TN Vespre de TV3, dedicat al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Aquesta iniciativa, liderada per Dincat i TV3, ha estat el punt àlgid d’aquesta jornada, marcant un camí innovador a nivell mundial.

 

El primer informatiu televisiu fet des de la perspectiva de les persones amb discapacitat intel·lectual, un esdeveniment significatiu d’aquest 3 de desembre. Aquesta iniciativa pionera, impulsada per Dincat i TV3, va comptar amb la participació de 12 persones amb discapacitat de diverses entitats, incloent-hi dues de la Fundació el Maresme.

Aquestes persones van ser convidades com a editors, col·laborant en la selecció dels temes dels reportatges, els rodatges, les entrevistes i la supervisió de la feina dels periodistes de l’informatiu.

La Fundació El Maresme va ser destacada en un reportatge sobre les llistes d’espera i la manca de recursos per al Suport a la Vida Independent. Altres entitats com la Fundació Aspros (Lleida), Fundalis (Tarragona), AcidH (Barcelona), la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL) i Fundació MAP (Ripoll) van participar en aquesta iniciativa.

A més, en aquest dia internacional, la Fundació el Maresme va tenir una presència destacada en diverses activitats de sensibilització del territori i en activitats pròpies. La Nit de Gala 2023 va ser un èxit notable, destacant la visibilització de les demandes del col·lectiu mitjançant missatges sensibilitzadors i la lectura del manifest reivindicatiu.

Les principals demandes recollides en la lectura del manifest i a través de la penjada de globus inclouen la petició de més atenció precoç, educació inclusiva i efectiva, investigació en discapacitat intel·lectual, ciutats sense barreres, suports per a vida independent i polítiques d’ocupació més flexibles.