El pròxim 16 i 17 de desembre 6 equips de 24 persones correran a les 24 h d’ultrafons fent relleus i sumant kms x l’ELA.

Enguany el grup ha aconseguit doblar el nombre d’equips que participaran en aquesta gesta i tot apunta que superaran la recaptació de l’any passat. Amb aquesta acció no només donen visibilitat a la malaltia, ja que tots llueixen les samarretes verdes de kms x ELA en benefici de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, sinó que també recapten diners a través de donatius amb el seu projecte al web de mecenatge per causes solidàries “Mi grano de arena”.

 

Fa uns dies, el Dr. Bernat Beltran de l’Hospital del Mar va recollir amb aquesta iniciativa el premi persona solidària que els atorgava 1,000 € més (3,358€ al web) gràcies als vots obtinguts. Els diners d’aquesta acció els destinen a la Fundació Amics de l’Hospital del mar, referent en la investigació de l’esclerosi lateral amiotròfica.

 

El Bernat és un dels corredors que participaran a les 24 h acompanyat de 23 metges més del mateix hospital. També hi haurà una destacada presència mataronina entre els corredors, cosa que demostra la implicació que està agafant la ciutat amb la malaltia. Recordem el festival Ballem x l’ELA celebrat el maig de l’any passat a la ciutat amb concerts, actuacions i barra solidària, o el triangular benèfic que se celebrarà el pròxim 10 de desembre al camp municipal de la llàntia amb la participació dels veterans del FC Barcelona.

A banda de la recaptació, també sortegen lots de productes entre la gent que fa donatius gràcies a la col·laboració també d’algunes empreses. Inclús en aquesta ocasió, han aconseguit que l’empresa Rehatrans, els converteixi els kms fets durant les 24 h per tots els corredors en diners.

 

Aquesta iniciativa, coordinada per Xavi Crespo, va molt més enllà d’aquest cap de setmana i de les 24 h. S’han convertit en una gran família que suma els seus kms a diari i dona visibilitat lluint les seves samarretes quan surt a córrer, caminar, en bicicleta, etc. Tenen un club a Strava, on tothom que vulgui pots sumar-hi els seus kms, publicar fotos amb la samarreta, etc. El Xavi fa resums setmanals i porta el càlcul de tots els kms i ho comparteix a les xarxes socials del grup.

 

No hi ha cursa on no hi tingui presència la “Marea Verda” i no pararan fins que hi hagi una cura, n’estem segurs