El Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, el qual se celebra el 3 de desembre, serà commemorat a Mataró mitjançant la jornada “Canviem la Mirada”. Aquesta es durà a terme el 30 de novembre al Parc Central. Aquesta iniciativa, sota el lema “Tot és possible”, oferirà durant tot el dia activitats per a escoles i tallers per a tothom.

 

La cinquena edició d’aquest esdeveniment adoptarà un nou format a l’aire lliure, obrint-se a tota la ciutadania. Amb aquest canvi, s’espera arribar a més persones per donar visibilitat a aquelles amb diversitat funcional i a les entitats del sector. Les edicions anteriors es realitzaven en espais tancats com el Teatre Monumental o l’Espai Mataró Connecta, i aquesta vegada s’amplia l’abast per incloure un públic més extens.

Els objectius principals inclouen fomentar la sensibilització i l’empatia envers les persones amb diversitat funcional, treballar en la superació d’estereotips i falses creences, promoure els valors d’igualtat i no discriminació, conèixer altres realitats quotidianes, visibilitzar les diverses discapacitats i desenvolupar un pensament crític sobre les limitacions socials i ambientals.

Les activitats se centraran al Parc Central, amb sessions matinals per a les escoles i sessions de tarda obertes a tota la població. Els tallers incloent un circuit en cadira de rodes, classes de Llengua de Signes Catalana, els Jocs Gegants d’En Santi de la Fundació Maresme, una introducció a la Boccia, una formació de l’ONCE i un taller d’expressió de les emocions a través dels sentiments.

Les entitats participants són l’Associació Diver Mataró, el Centre de Formació i Prevenció, el Centre de persones Sordes del Maresme a Mataró, la Fundació El Maresme, la Fundació privada ECOM i l’ONCE, les quals estan coordinades per Benestar Social dins el marc de la Taula d’Accessibilitat de Mataró.

Aquesta jornada, organitzada per la Taula d’Accessibilitat, representa la sisena edició d’un cicle de treball. En els anys anteriors, temes com bones pràctiques, sexualitat, autonomia personal i el tractament mediàtic de la discapacitat han estat al centre del debat i les activitats.