Coincidint amb el Dia Universal dels Drets dels Infants, s’ha donat inici a la novena edició del Consell d’Infants de Mataró, amb la presència de 21 escoles de la ciutat.

 

En aquesta trobada inaugural, els joves participants han debatut i seleccionat el tema sobre el qual desitgen treballar durant el curs 2023-2024: millorar els parcs, els places, les platges i els patis de les escoles.

Sota la presidència de l’alcalde, David Bote, i la regidora d’Educació, Bea Delgado, s’ha celebrat la formació d’aquest consell, integrat per 42 infants representants de 21 centres educatius de la ciutat. . Aquest esdeveniment és suma a diverses activitats organitzades en commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants i en el marc del reconeixement d’UNICEF a Mataró com a Ciutat Amiga de la Infància 2021-2025.

Les accions realitzades inclouen la producció i projecció d’un vídeo explicatiu dels drets universals de la infància, protagonitzat pels nens i nenes, així com tallers participatius que involucren famílies i escoles en la construcció d’una ciutat inclusiva que prioritzen els drets dels més. joves.

Durant aquest curs, alumnes i docents treballaran colze a colze pel desenvolupament del tema seleccionat: la millora dels espais públics, inclou-hi parcs, places i platges, així com els entorns exteriors dels centres educatius, com els patis. La votació realitzada pels estudiants va determinar la preferència per aquesta temàtica, amb un total de X vots a favor.

Les sis àrees temàtiques van ser sotmeses a votació, i la millora de parcs, places, pistes, platges i patis d’escola va obtenir el suport més significatiu amb 10 vots, seguida per altres temes com la discriminació, els animals, la seguretat, la neteja de la ciutat i la ciutat sostenible i sequera.

Aquest Consell d’Infants es reunirà diverses vegades durant el curs per explorar a fons aquesta temàtica i proposar accions concretes per millorar la ciutat. Les propostes resultants es presentaran a l’Ajuntament durant la cerimònia de cloenda, que tindran lloc al mes de juny en un acte públic.

Les escoles participants ha estat: Escola Meritxell; Àngela Bransuela; Angeleta Ferrer; Anxaneta; Balmes; Camí del Cros; Camí de Mig; Cirera; Cor de Maria; El Turó; GEM; Germanes Bertomeu; Joan Coromines; Josep Montserrat; Mare de Déu de Lourdes; Maria Mercè Marçal; Maristes Valldemia; Marta Mata; Montserrat Solà; Rocafonda i Vista Alegre.