El dimecres 29 de novembre, de les 17 ha les 19 h, #Mataró celebrarà la Festa del Voluntariat, un acte que rendirà homenatge a aquelles persones i entitats compromesos amb l’acció voluntària al llarg de l’any.

 

Organitzat per l’Ajuntament de Mataró, aquest esdeveniment tindrà lloc a la plaça de la Muralla, oferint una variada programació que inclou espectacles de dansa urbana a càrrec de La Nave Dance Studio i Kinetic Dance School, un concert a càrrec del grup Critical, estands , activitats i entrevistes amb diverses entitats. Per cloure amb brot d’or, es realitza l’entrega dels Premis FEM Mataró 2030 a l’Espai Mataró Connecta, destacant iniciatives innovadores que contribueixen al desenvolupament de la ciutat i promouen la col·laboració entre diferents agents socials.

Aquests premis, ja en la seva tercera edició, reconeixen i potencien projectes d’innovació social impulsats per entitats de Mataró que treballen per afrontar els reptes urbans i fomenten aliances a través d’un model de governança col·laborativa. Les tres categories dels Premis FEM Mataró 2030 són les següents:

CATEGORIA 1. Premi MATARÓ, CIUTAT INCLUSIVA: Reconeix la millor iniciativa per generar oportunitats d’inclusió per a tots els ciutadans, contribuint a la igualtat d’oportunitats ia la reducció de les desigualtats mitjançant la participació comunitària i l’ocupació.

CATEGORIA 2. Premi MATARÓ, CIUTAT DEL TALENT: Destaca la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent a la ciutat, promocionar la formació i la retenció de les capacitats individuals en diversos àmbits professionals, enfortint així el capital cultural de la població local.

CATEGORIA 3. Premi MATARÓ, CIUTAT SALUDABLE I ECOLÒGICA: Valora la millor iniciativa destinada a millorar la ciutat, el seu entorn natural i la qualitat de vida dels seus habitants, implementant accions que reduïsquen l’impacte ecològic, promoguin la sostenibilitat i fomentin la conscienciació. ambiental.

Aquest acte, a més, constitueix el punt àlgid de la campanya “Viu el Voluntariat!” que, del 21 de novembre al 7 de desembre, ofereix diverses activitats per reconèixer la tasca del voluntariat i convidar la participació ciutadana. Amb aquesta vuitena edició de la campanya, que coincideix amb el 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, s’organitzen esdeveniments amb l’objectiu de fomentar l’acció voluntària.

La realització d’aquesta campanya és possible gràcies a la col·laboració del grup de treball d’entitats de voluntariat de Mataró, amb el suport i coordinació del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró. Aquestes entitats que contribueixen al voluntariat són: Associació Contra el Càncer al Maresme, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme, Creu Roja Mataró-Maresme, Fundació El Maresme, Fundació Hospital, Fundació Iluro, Fundació Vicente Ferrer, Punt de Referència, Tecnocampus i l’SPAM (Societat Protectora d’Animals de Mataró) i DFor.