El proper 20 de novembre se celebrarà el Dia Universal dels Drets dels Infants. A Mataró s’organitzen diverses activitats per commemorar aquesta commemoració. Entre elles destaquen la creació del 9è Consell d’Infants, la producció d’un vídeo sobre els drets universals de la infància i els tallers participatius per redissenyar una ciutat sostenible pensada pels més joves.

 

Mataró es prepara per a la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants que se celebra el proper 20 de novembre. Durant aquesta celebració, es destacarà la creació del 9è Consell d’Infants, que funcionarà per al curs 2023-2024. Aquest òrgan de participació està format per estudiants de més de trenta escoles a la ciutat, oferint-los l’oportunitat de debatre i decidir sobre temes rellevants i proposar millors al govern local. Aquest Consell manté trobades i reunions al llarg de tot el curs i, al final, presenta les seves conclusions en un acte de clausura.

En edicions anteriors, s’han tractat temes com la pobresa relacionada amb el malbaratament d’aliments, el medi ambient i la mobilitat, entre altres.

Una altra iniciativa destacada és la producció d’un vídeo, on infants de Mataró expressen amb les seves paraules alguns dels drets reconeguts en la Declaració dels Drets dels Infants de l’ONU. Aquests drets, sovint normalitzats en països pacífics, es veuen vulnerats en regions en conflicte o països sotmesos a dictadures i alt nivell de pobresa i explotació infantil.

Del 23 al 25 de novembre, la Biblioteca Antoni Comas acollirà tallers destinats a escoles i famílies amb el projecte de La Ciutat Infinita, un joc de construcció que fomenta la cooperació i la sostenibilitat per crear una ciutat on es respecten els drets dels infants i adolescents. En aquest joc participaran 16 grups, utilitzant residus industrials per crear espais urbans i potenciant la creativitat dels més joves.

Mataró, designada Ciutat Amiga de la Infància des de 2021, promou aquestes accions per garantir la igualtat d’oportunitats per a infants i joves, demostrant un compromís amb les polítiques a favor del seu benestar i desenvolupament.