Del 16 al 18 de novembre, se celebra la 12a edició del Mercat del Film, coorganitzat pel M|A|C (Mataró Art Contemporani) i l’Hotel Elèctric. Els punts neuràlgics d’aquest esdeveniment seran el teatre del Cafè Nou, l’Espai Mataró Connecta i el Foment Mataroní.

 

La inauguració del Mercat tindrà lloc el dijous 16 de novembre al Foment Mataroní amb la projecció de “La paradoja de Antares”, obra dirigida pel mataroní Luis Tinoco. Aquesta cinta de ciència-ficció ha rebut reconeixements en importants festivals de cinema fantàstic i recentment ha estat guardonada amb el premi Blogo d’Or a la millor pel·lícula espanyola independent. El debut de Tinoco és considerat per als premis Goya 2024. El dia culminarà amb una xerrada amb el director.

El divendres 17 de novembre, l’esdeveniment es traslladarà a l’Espai Mataró Connecta on, a les 19 hores, es durà a terme una marató d’animació gràcies a la col·laboració del TecnoCampus.

La primera part inclourà una selecció de deu curtmetratges d’animació realitzats pels estudiants del Grau de Mitjans Audiovisuals de la universitat mataronina. A la segona part, es presentaran quatre obres de l’estudi mataroní UoU Time, conegut per desenvolupar diverses sèries d’animació per a la televisió. La sessió conclourà amb una intervenció lumínica de la façana de l’Espai Mataró Connecta, a càrrec de UoU Time.

El Mercat del Film Vol.12 tancarà les seves portes el dissabte 18 de novembre al Cafè Nou. A partir de les 18 hores, es projectaran 25 projectes realitzats a Mataró en diferents formats, incloent-hi curtmetratges de ficció, peces de videoart, documentals, tràilers, espots publicitaris, thrillers, videoclips, videodansa, entre altres, tots ells de curta durada.