Aquesta setmana, l’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa la instal·lació de 15 barreres metàl·liques en punts estratègics de rieres i passos soterrats per prevenir riscos d’inundacions. Aquesta mesura, que forma part del Pla d’Actuació Municipal inclòs al DUPROCIM, busca millorar la seguretat en situacions de fortes precipitacions.

 

L’Ajuntament de Mataró està duent a terme la instal·lació de 15 barreres metàl·liques en els accessos a rieres i passos soterrats per reforçar la seguretat en cas de risc d’inundacions. Aquesta iniciativa respon al Pla d’Actuació Municipal contingut al DUPROCIM, que estipula el tancament dels accessos i camins que travessen les rieres i els passos soterrats en situacions d’alerta o emergència per fortes precipitacions.

Fins ara, la Policia Local utilitzava tanques d’obra per bloquejar l’accés, però amb la instal·lació d’aquestes barreres metàl·liques, es busca una millora substancial en la seguretat, ja que els punts crítics quedaran tancats amb un cadenat. Les barreres es col·loquen als passos soterrats d’Ernest Lluch (2), del Cargol (2) i de Sant Simó (1); a la rotonda dels Pescadors (2); i a les rieres de Sant Simó (6) i d’Argentona (3). Es substitueixen les 5 barreres d’una prova pilot i s’afegeixen 3 de noves.

Després de la instal·lació, el Servei de Mobilitat procedirà a la senyalització viària per prohibir el pas quan les barreres estiguin tancades. Paral·lelament, els serveis de Protecció Civil i Policia Local estan elaborant el protocol per a la baixada de les barreres quan sigui necessari.

L’empresa encarregada de dur a terme els treballs d’instal·lació de les tanques és ADOUrbanFurniture SL, amb un cost total de 31.653,79 €, IVA inclòs.