Amb l’arribada imminent del Recuwaste 2023, Mataró es prepara novament per ser el referent en matèria de gestió sostenible dels residus. Aquest dimarts, el president de Maresme Circular i alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat pel director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i el director de Maresme Circular, Carles Salesa, ha anunciat la setena edició del congrés professional líder en gestió de recursos i residus, el Recuwaste.

 

El Recuwaste, que es durà a terme els dies 14 i 15 de novembre al TecnoCampus de Mataró, es consolida com a esdeveniment de renom i, en aquesta setena edició, es centra en l’evolució dels recursos, els canvis en la producció i el consum, i com l’economia circular ens permet anticipar-nos a un futur més sostenible, beneficiós tant per al medi ambient com per a l’economia i la societat en general.

Amb el lema “L’economia circular dels recursos: anticipar-se al futur,” aquest congrés, promogut per Maresme Circular, la marca del Consorci de Residus del Maresme, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona, compta amb el suport d’entitats com la Fundació Fòrum Ambiental, que actua com a secretaria científica.

Ponents destacats, com l’economista política Katherine Trebeck, impulsora del grup Governs per a una Economia del Benestar (WEGo), la directora del grup d’investigació d’ecologia industrial de la Universitat de Zaragoza, Alicia Valero, el responsable de la Unitat d’Envasos i Economia Circular d’Itene, Cesar Aliaga, la responsable de Medi Ambient de Solidança, Nati Yesares, i el responsable de la recollida de residus de la Mancomunitat de la comarca de Pamplona, Ángel Álvarez, compartiran amb els assistents el seu coneixement i estratègies innovadores sobre temes com la crisi dels materials, els residus com a recursos, instruments econòmics en la gestió dels residus municipals, la indústria 4.0 en la gestió de residus, tecnologies futures per a la descarbonització i experiències en la prevenció i reutilització de fraccions crítiques, com tèxtils, envasos d’un sol ús i plàstics.

A més de les conferències i les taules rodones, el congrés inclourà una exposició de maquinària de serveis públics, amb tecnologies per a la recollida selectiva, robòtica, contenidors i rutes, entre altres. També es realitzarà una visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, que per primera vegada en aquest marc oferirà una experiència immersiva amb ulleres de realitat virtual, permetent als usuaris viatjar al present i al futur del món del reciclatge.