La setmana passada, l’Ajuntament va iniciar les obres d’una àrea d’esbarjo caní que ocuparà part de l’esplanada de sauló i el talús verd a prop de la Casa Capell. Això permetrà que la resta de la zona fora del recinte es mantingui lliure per al passeig i altres activitats lúdiques i culturals.

 

El projecte contempla diverses actuacions, com la retirada d’equips esportius existents, la instal·lació d’una nova xarxa de reg per a la zona de sauló, la col·locació de papereres i bancs, la incorporació d’una font per a animals dins del recinte, la inclusió d’elements d’agility, l’ús de pilars de fusta com a tanca perimetral, la plantació de dos moreres a la zona de sauló i la reubicació de dos punts de llum per tal que quedin fora de la tanca. A més, es preveu la creació de dos accessos amb doble porta.

Aquestes obres han estat contractades a l’empresa Jardineria i Vivers Sant Iscle SL amb un pressupost de 71.988,58 € (IVA inclòs), i es calcula que duraran aproximadament 2 mesos.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins d’un pla més ampli de creació d’àrees recreatives per a gossos a la ciutat, que inclou la recent inauguració d’un espai a la ronda de Josep Tarradellas i la reubicació de l’àrea de Rocafonda-La Fibra, propera a l’Institut Les Cinc Sénies. A més, ja s’ha posat en funcionament l’àrea de Sant Simó al febrer passat.

A més d’aquesta nova àrea del Parc Central, estan planificades cinc altres àrees per a gossos, incloent-hi una segona al Parc Central, una altra al Pla d’en Boet, una al parc del Nord i una última al carrer de l’Esplanada. Aquestes iniciatives van ser prioritzades a través d’un procés de participació ciutadana.