El proper dijous 9 de novembre, la Jornada Científica de Recerca i Innovació PECT-Mataro Maresme, coneguda com “Ecosistema de les Ciutats Cuidadores,” se celebrarà a Mataró. Es preveu que reuneixi més de 200 professionals de l’àmbit de la salut i social.

 

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal donar a conèixer les recerques i les innovacions que es porten a terme al PECT i altres grups científics de la comarca. A més, busca atreure joves investigadors per mostrar-los les oportunitats de la recerca al Maresme i actuar com a punt de trobada per professionals, empreses i emprenedors. A la Jornada també es presentarà el nou CareCitylab, que es convertirà en un centre de referència en la recerca i innovació en la cura, l’atenció i la millora de la qualitat de vida de col·lectius vulnerables, sobretot persones grans i amb discapacitat.

Aquesta edició inaugural de l’esdeveniment està vinculada al programa PECT, finançat per la Generalitat de Catalunya, que es centra en la especialització i la competitivitat territorial. Des de la perspectiva de la innovació, busca impulsar la transformació econòmica i la creació d’activitat econòmica i ocupació sostenibles en una àrea geogràfica concreta. El PECT-Mataró Maresme es concentra en l’especialització intel·ligent en els àmbits social i de salut, amb una forta orientació cap a la innovació, la recerca i la transferència de coneixement en la cura, l’atenció i la millora de la qualitat de vida de col·lectius vulnerables, especialment persones grans i amb discapacitat.

La Jornada Científica de Recerca i Innovació PECT-Mataro Maresme: “Ecosistema de les Ciutats Cuidadores” és una col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), TecnoCampus, la Fundació Maresme, EURECAT, TIC Salut Social, el Consell Comarcal del Maresme i la Fundació Hospital.

L’agenda de la jornada inclou conferències magistrals, taules rodones, comunicacions científiques i la presentació de més de 80 projectes de recerca. També s’ha previst una Fira de la Ciència on empreses i investigadors tindran l’oportunitat de mostrar les seves activitats i d’establir connexions. Entre els ponents destacades es troben el doctor Marco Inzitari, Director Executiu de Transformació de l’Atenció Intermèdia del Departament de Salut i Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya; el doctor Rafael Martínez Leal, Coordinador de la Unitat de Recerca en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament de la Fundació Villablanca Virgili; el doctor Mikel Izquierdo, Catedràtic al Departament de Ciències de la Salut de la Universitat Pública de Navarra; i Xavier Marcet, President de “Lead to Change,” un consultor especialitzat en estratègia, innovació i transformació d’organitzacions.

La jornada està principalment dirigida a professionals actius, investigadors, doctorands i estudiants universitaris, però també s’han previst activitats específiques per als ciutadans i joves estudiants de Batxillerat i Formació Professional (en branques relacionades amb la salut i l’àmbit social) per tal que puguin conèixer les recerques de primera mà. L’assistència a la jornada és gratuïta i només cal realitzar la inscripció corresponent.