El passat mes d’octubre, en el context d’un dispositiu específic de seguretat per als mercats, la Policia Local ha utilitzat un dron per realitzar una vigilància aèria del funcionament del mercat del Pla d’en Boet amb l’objectiu de reforçar la seguretat ciutadana.

 

La Policia Local ha intensificat les seves tasques de vigilància als mercats de marxants de la ciutat. En el marc d’aquest dispositiu específic, el passat dissabte es va dur a terme una prova pilot amb un dron al mercat del Pla d’en Boet amb l’objectiu de garantir la seguretat dels ciutadans i prevenir possibles actes delictius, com ara els furts.

L’ús del dron, juntament amb la presència d’agents de paisà i agents uniformats al mercat, ha permès també identificar un grup coordinat de vuit persones que realitzaven venda ambulant sense llicència, oferint bijuteria i productes tèxtils falsificats. En concret, la Policia Local ha confiscat més d’una vintena de samarretes i equipacions d’equips de futbol falsificades, així com més d’un centenar de caixes amb peces de bijuteria.

Aquest dispositiu específic de seguretat en els mercats de la ciutat s’aplica també en altres mercats, com ara el de la Plaça de Cuba o el de Cerdanyola, en col·laboració amb la Direcció de Promoció de la Ciutat. A més de garantir la seguretat dels ciutadans, es vetlla perquè tots els paradistes operin amb llicència i compleixin amb la normativa horària, així com per millorar la disciplina viària en aquests esdeveniments.