El 18 d’octubre passat, els Premis Reimagine Textile van distingir les millors iniciatives emprenedores en el sector tèxtil, en el marc d’una jornada centrada en l’impacte de la Intel·ligència Artificial (IA) en aquest àmbit.

 

La cerimònia dels Premis Reimagine Textile del 18 d’octubre va reconèixer les iniciatives emprenedores més destacades en el sector. L’acte va posar l’accent en l’impacte que pot tenir la Intel·ligència Artificial en el món tèxtil. Aquesta jornada, anomenada TEX & TECH i impulsada pel TecnoCampus i Eurecat, va comptar amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona i amb el patrocini de Farside, Bobo Choses i Neuronal Fashion by Raona.

Les empreses premiades van ser les següents:

  1. Flashion (Premi al Model Digital i Innovació Plus): Aquesta empresa té la missió de revolucionar la indústria de la moda professional mitjançant la utilització de la Intel·ligència Artificial. La seva plataforma ofereix una solució integrada que inclou eines de disseny, màrqueting i optimització de la producció, totes impulsades per la IA.
  2. Infinite Athletic (Premi a la Sostenibilitat i Economia Circular): Aquesta marca esportiva de roba de tennis i pàdel es dedica al reciclatge dels cordatges de les raquetes de tennis per a la fabricació del seu propi polímer i teixit, creant així peces esportives ecològiques.
  3. Techno Textile Domains (Premi al Tèxtil Funcional): Aquesta empresa neix com a resposta a la necessitat de millorar la seguretat en entorns industrials. Proposa l’ús d’un teixit intel·ligent i funcional capaç de geolocalitzar els treballadors durant evacuacions i garantir una resposta més eficient en situacions d’emergència.

Al llarg de la jornada, destacats membres, com Jaume Ferrús, vicepresident del Centre Tecnològic Eurecat; Sergi Morales, segon tinent d’Alcalde i Regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament; Jordi Marcè, vicepresident d’ACTE Espanya i regidor de Dinamització Econòmica, entorn urbà i sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, i David Bote, alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, van subratllar el valor del programa Reimagine Textile. Aquest programa, amb el suport de fons europeus, ofereix al sector una oportunitat per promoure l’esperit emprenedor i una incubadora de nous projectes empresarials.