El Consell Comarcal ha procedit a la contractació de 46 persones desocupades que, durant un període d’un any, desenvoluparan les seves tasques en 22 ajuntaments del Maresme. Aquesta oportunitat permetrà als participants acumular experiència laboral, rebre formació específica i gaudir d’un seguiment personalitzat amb l’objectiu de millorar les seves perspectives d’inserció laboral.

 

Aquesta és la tretzena edició del programa Treball i Formació, en el qual el Consell Comarcal del Maresme participa activament. Segons les paraules de la consellera de Desenvolupament Econòmic, Noemí Llorens, els resultats d’aquest programa són altament satisfactoris, ja que “el 47% de les persones que hi han participat han trobat feina després d’aquesta experiència”.

El programa Treball i Formació és una iniciativa d’ocupació activa que compta amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i Economia Social. Aquest programa és caracteritzat per combinar l’experiència professional amb formació transversal que oscil·la entre 60 i 70 hores, a més de proporcionar un acompanyament personal a les persones participants amb l’objectiu de facilitar-ne la inserció al mercat laboral.

Totes les persones contractades es trobaven en situació d’atur i provenen de diversos col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, com ara persones majors de 52 anys, aquelles que no perceben prestacions, dones en situació d’atur de llarga durada, receptors de la renda garantida ciutadana i persones transgènere.

El Consell Comarcal del Maresme ha seleccionat aquestes 46 persones entre un total de 468 currículums enviats a les quatre oficines de Treball del Maresme. Dins d’aquest grup, 22 persones exerciran tasques d’auxiliar administratiu, mentre que les altres 24 treballaran com a peons en diverses branques, incloent 7 de pintura, 6 de construcció, 6 de neteja i 5 de jardineria.

Després de formalitzar els contractes laborals, aquests nous treballadors s’incorporaran al seu lloc de feina a partir del proper dia, on duran a terme les seves tasques durant els propers 12 mesos. Els ajuntaments on desenvoluparan les seves funcions són: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Montgat, Òrrius, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Aquesta iniciativa ha estat promoguda, impulsada, subvencionada i finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), i serà duta a terme pel Consell Comarcal del Maresme. Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i es desenvolupa seguint les condicions establertes en el Programa Treball i Formació, regulat per la Resolució EMT/4162/2022 de 27 de desembre, que obre la convocatòria anticipada per a l’any 2023, en relació amb les actuacions d’aquest programa destinat a la participació de les entitats locals (SOC – TRFO EELL) (ref. BDNS 667328), en compliment de l’Ordre EMT/176/2021 de 9 de setembre, que aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC – Treball i Formació), modificada per l’Ordre EMT/68/2022 de 20 d’abril i l’Ordre EMT/2/2023 de 5 de gener.