El Moviment Educatiu del Maresme (MEM) ha posat en marxa el programa “Llengua i entorn: sessions de català” amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística del Maresme (CNL), Òmnium Maresme i el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament.

 

En aquesta iniciativa, les escoles de la ciutat han detectat la necessitat de proporcionar sessions de formació en català a mares i pares d’alumnes d’educació infantil i primària durant l’horari escolar de tarda. Aquesta oportunitat permet als pares accedir a la formació mentre acompanyen els seus fills a l’escola, ja que molts d’ells no poden assistir a escoles d’adults o al CNL a causa de les seves responsabilitats familiars.

Les sessions es duen a terme un dia a la setmana, de 15 a 16.30 hores, coincidint amb l’horari escolar per facilitar la participació de les famílies.

El programa compta amb un grup de prop de 25 voluntaris de les tres entitats que col·laboren en el projecte, tots ells han rebut formació coordinada i impartida pel MEM.

Les classes tenen lloc a 18 escoles de la ciutat, incloent-hi el CEIP Josep Montserrat, l’Escola Pia Mataró, GEM, Angeleta Ferrer, La Llàntia, Camí del Cros, Maria-Mercè Marçal, El Turó, Rocafonda, Josep Manuel Peramàs, Salesians, Camí del Mig, Cirera, Vista Alegre, Joan Coromines, Montserrat Solà, Anxaneta i Marta Mata. Aquesta iniciativa compta amb la participació de 220 persones d’origen estranger amb un interès en aprendre la llengua catalana.