Del 15 al 30 d’octubre, el barri mariner de Sant Simó esdevenir l’epicentre de la festa amb una àmplia gamma de trenta activitats destinades a tota la família. El programa d’actes ofereix els elements tradicionals com el ball de pescadors, la cercavila amb la Família Robafaves, l’Àliga de Mataró i els gegants del barri, així com un concert d’havaneres i una cantada de cançons marineres, entre altres. El 28 d’octubre, dia del sant patró, destaca la venda del sabre, el dolç típic de la celebració.

 

Sant Simó, amb la seva ermita, és el barri de Mataró amb més ànima marinera i arrels culturals.

La música serà la protagonista destacada de l’Aplec, amb actuacions del grup Port Bo, música barroca a càrrec del Quartet Barroc de Sant Simó, jazz amb la Ohio Big Band, i gòspel interpretat pel cor Vilamagospel, entre altres propostes musicals.

Encara que la festa va iniciar-se el 15 d’octubre amb la mostra de flabiolaires, balls tradicionals i un concert a càrrec de la coral La Perla de l’Havana, les activitats més destacades es concentraran durant el cap de setmana del 27 al 29 d’octubre.

El dissabte 28, el dia començarà amb el so de les campanes i matinades, seguit de l’eucaristia i una actuació castellera amb els Capgrossos de Mataró al migdia. A la tarda, una alegre cercavila amb els gegants de la ciutat i els cavallets de Mataró animarà el barri, i la jornada conclourà amb ritmes de gòspel i havaneres. Com és tradició, el mateix dissabte 28 d’octubre, al voltant de l’ermita, es vendrà el sabre, un dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat, que també oferiran panellets i castanyes. Durant el dia, es realitzaran visites a l’ermita.

FOTO: @QuimFdezOller

Diumenge 29 serà un dia especialment esperat pels més petits, amb la cercavila de la Família Robafaves i l’Àliga de Mataró, els quals seran rebuts pels gegants de Sant Simó. Un cop a l’ermita, es durà a terme el tradicional ball de pescadors, creat per Pompili Massa l’any 1993 i interpretat per l’Esbart Dansaires d’Iluro, acompanyat de la ballada dels gegants i l’Àliga. La jornada culminarà amb un espectacle de dansa i un concert a càrrec de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme.

Podeu consultar la programació completa aquí.