La ciutat de Mataró es prepara per rebre l’afluència de visitants als cementiris municipals amb motiu de la celebració de Tots Sants. S’han ampliat els horaris d’obertura dels dos cementiris fins al 2 de novembre per facilitar les visites, obrint de 8.30 a 18 hores. A més, s’han programat diverses activitats culturals, destacant una visita guiada al Cementiri del Torrent de les Valls.

 

Cementiri dels Caputxins. Foto: Ajuntament de Mataró
Cementiri dels Caputxins. Foto: Ajuntament de Mataró

Per ajudar els ciutadans a realitzar les seves visites, les oficines d’atenció als cementiris també han adaptat els seus horaris. Així, l’Oficina del Cementiri del Torrent de les Valls obrirà de 9 a 14 hores el cap de setmana del 28 i 29 d’octubre, i de 9 a 18 hores el dimecres 1 de novembre. La resta dels dies funcionarà de 9 a 17.30 hores. D’altra banda, l’Oficina del Cementiri dels Caputxins obrirà de 9 a 13 hores del 23 al 27 d’octubre, el 30 i 31 d’octubre, i el 2 de novembre. Els dies 28 i 29 d’octubre serà de 9 a 14 hores, i el 1 de novembre de 9 a 18 hores.

El Cementiri dels Caputxins ha organitzat diverses activitats culturals en col·laboració amb l’Ajuntament i Cementiris Metropolitans CGC SL, l’empresa concessionària dels cementiris municipals. Fins al 12 de novembre, es podrà visitar l’exposició de mosaics i acrílics “EVITERN” de l’artista Àtil Milà a l’Espai Cúpula del Cementiri dels Caputxins. A més, el dissabte 28 a les 12 hores hi haurà una visita guiada al Cementiri del Torrent de les Valls, amb punt de trobada a l’edifici d’oficines del cementiri. El diumenge 29 a la mateixa hora es realitzarà una visita guiada al Cementiri dels Caputxins, amb punt de trobada a l’entrada principal del cementiri, zona de panteons. El dimecres 1 de novembre a les 12 hores, tindrà lloc la 14a edició del “Concert de Tots Sants” amb el grup Nessun Dorma, que se celebrarà a l’entrada principal del Cementiri dels Caputxins. Finalment, el dijous 2 de novembre a les 12 hores es realitzarà la “Pregària Fidels Difunts” a l’entrada principal del Cementiri dels Caputxins.

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat a l’entorn dels cementiris, s’aconsella als ciutadans fer ús del transport públic, que es reforçarà en aquest període, i evitar els desplaçaments en vehicle privat. El 1 de novembre, les línies 1 i 2 incrementaran el seu servei i funcionaran segons l’horari de dissabte en lloc de l’horari de dia festiu. Els dies 28 i 29 d’octubre i l’1 de novembre, Mataró Bus allargarà el recorregut de la línia 3 per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls durant les hores d’obertura. Davant d’aquest cementiri, les línies 1 i 2 també tenen parada fixa. Per accedir al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus disposen de parades properes. A més, entre el 25 d’octubre i el 1 de novembre, de les 8 a les 21 hores, s’habilitarà una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles, proporcionada per l’Ajuntament.