En un comunicat de premsa, la Coordinadora destaca la preocupació per la degradació de la Sanitat Pública, amb deficiències notables i llistes d’espera allargades. Així mateix, s’alerta que es promou el negoci de la sanitat privada a través de derivacions i concerts públics.

 

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme ha anunciat una campanya d’accions en defensa del sistema sanitari públic. La campanya s’iniciarà amb una recollida massiva de signatures, amb taules previstes en diversos punts de Mataró. El 26 d’octubre, es muntaran taules davant dels Centres d’Assistència Primària (CAP) de Ronda Prim, Rocafonda, Cirera Molins i Cerdanyola (Camí del Mig AV Gatassa) de 10:00 a 13:00 hores. El dia 28 d’octubre, la taula es situarà a la plaça Santa Anna de 18:00 a 20:00 hores. A aquesta recollida de signatures s’uniran diferents entitats i organitzacions ciutadanes.

En els propers dies, es convocaran altres accions com el repartiment de materials de difusió, assemblees obertes, concentracions i taules d’informació a l’Hospital de Mataró. La campanya té com a objectiu culminar amb una manifestació que insti les administracions públiques a prendre mesures urgents i eficaces per a la recuperació i millora de la Sanitat Pública.

La Coordinadora fa una crida a totes les entitats i a la ciutadania en general per a participar activament en aquestes accions. Es creu que amb la participació decidida d’organitzacions, entitats i ciutadans es pot avançar en la recuperació i millora del sistema sanitari, garantint que sigui públic, universal, accessible i de qualitat.