El dissabte 21 d’octubre, la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró va acollir l’entrega del premi de Ciència-Ficció, un esdeveniment que va incloure una conferència, la 58ª trobada TerCat i un homenatge a Miquel Barceló, escriptor i divulgador de la Ciència-Ficció.

Aquest premi promou l’ús del català en el gènere i va ser atorgat a Sònia Guillén i Colomer. L’acte va ser organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la Xarxa de Biblioteques de Mataró. La jornada va incloure una conferència inspiradora i va destacar l’obra de Guillén i Colomer, reconeguda per la seva narració elegant i precisa.

Aquest esdeveniment va subratllar la importància de la literatura de Ciència-Ficció en català i va celebrar escriptors influents en aquest gènere.