l’Hospital de Mataró ha llançat el programa “MaternalMent”, basat en el mindfulness i recolzat per l’evidència científica. Aquest programa té com a objectiu reduir l’estrès, regular les emocions i cuidar la dona embarassada a través de pràctiques d’atenció, ioga i meditació, per ajudar-les a viure plenament l’embaràs i la criança dels seus fills.

Els beneficis d’aquest programa inclouen la reducció de l’estrès de les dones, la regulació de les emocions intenses d’aquesta etapa, la disminució de complicacions durant l’embaràs i el part, així com la millora de la capacitat socioemocional del nadó i del vincle amb la mare.

El curs consta de 8 sessions setmanals i un dia de pràctica intensiva, amb exercicis diaris de mindfulness a casa. Inclou exercicis pràctics d’atenció i relaxació, meditació i ioga adaptat al cos de la dona embarassada. També ofereix explicacions i diàlegs sobre els processos mentals i corporals durant l’embaràs.

MaternalMent es basa en l’estudi IMPACT BCN de l’Hospital Clínic de Barcelona i compta amb la certificació de la instructora de Mindfulness MBSR, M. Teresa Oller. A més a més, es capacita el personal de l’equip de Ginecologia i Salut Mental Perinatal de l’Hospital per assegurar la continuïtat de l’iniciativa.

Patricia, Jennifer, Candela, Ana, Laura i Ainoa són les primeres embarassades del Maresme que han decidit participar en aquest programa.
*Dades extretes de l’informe “The costs of perinatal mental Health” de la London School of Economics.

El Consorci Sanitari del Maresme, entitat pública que gestiona diversos serveis sanitaris a la regió, és l’impulsor d’aquest programa innovador.