Divendres passat, la literatura i la reivindicació van confluir a Arenys de Mar en l’acte de lliurament dels premis del III Concurs de Relats Breus sobre Diversitat Sexual i de Gènere del Maresme.

 

L’acte, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Arenys de Mar i l’entitat local Jovent Dissident, va ser un punt de trobada per destacats membres de l’administració i activistes de la comunitat LGTBIQ+.

La cerimònia, que es va celebrar a Arenys de Mar, va ser presidida per Xavier Florensa, director de Polítiques LGTBI del Departament d’Igualtat i Feminismes, i va comptar amb la presència de la consellera de Drets i Serveis a les Persones, Marta Paset, la consellera de Cultura Marta Rovira i la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, Marta Serrano, així com de l’antropòleg i activista queer Ignacio Elpidio Dominguez.

Totes les intervencions van fer una crida a la reivindicació i a la denúncia de les discriminacions que encara pateixen les persones LGTBIQ+ a la societat actual. La consellera Marta Paset va subratllar la necessitat de treballar per una comarca respectuosa amb les diversitats i de conscienciar la població sobre aquesta qüestió.

Xavier Florensa va destacar la importància de la xarxa SAI (Servei d’Atenció Integral LGTBI+), i va subratllar la necessitat d’aprovar una llei que garanteixi els drets de les persones trans a Catalunya.

El Concurs Literari El III Concurs de Relats Breus sobre Diversitat Sexual i de Gènere és una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Maresme, en col·laboració amb diverses entitats, amb l’objectiu de normalitzar la diversitat sexual i de gènere a través de la literatura.

El jurat, format per destacades figures com Mònica Ruiz, Mar Rubio, Guiu Muns i Ainhoa Villamor, va destacar la qualitat dels relats presentats, tots ells abordant temes reals i properes.

Els guanyadors del concurs van ser:

1er premi: “Focs d’Artifici” de Rubén Musoles 2n premi: “Nos Casamos” de Montserrat Pérez 3er premi: “Soñar Bonito” de Rubén Musoles

Rubén Musoles Roca, originari de Vilassar de Mar, va ser doblement guardonat, enduent-se el primer i el tercer premi. Montserrat Pérez Martínez, de Mataró, va guanyar el segon premi.