L’Associació Jokkere Endam Impulsa una Iniciativa per la salut i sensibilització de la violència de gènere en la població d’origen migrat, finançada pel Ministeri d’Igualtat.

 

Mataró posa en marxa un nou projecte destinat a abordar els efectes físics i emocionals de la violència de gènere en la població d’origen migrat, sigui d’altres països o de segona generació nascuda aquí. Aquesta iniciativa es desenvoluparà durant l’últim trimestre del 2023 i consta de tres línies d’actuació clau:

  • Formació i Assessorament Professionals: Aquesta línia té com a objectiu proporcionar formació i eines als professionals de la salut, educació, serveis socials i agents comunitaris sobre la violència masclista i els problemes de salut associats. Les sessions, dirigides per la doctora Imma Sau, pediatra de l’Institut Català de la Salut de Girona i experta en mutilació genital femenina, han comptat amb la participació de 265 professionals a la ciutat de Mataró.
  • Tallers Grupals per Dones Migrades: S’ofereixen tallers per a dones migrades d’entre 16 i 60 anys per abordar els efectes emocionals i físics de la violència de gènere. Aquests tallers se celebraran al Centre Cívic Rocafonda durant els mesos de novembre i desembre.
  • Sensibilització per Homes Migrats: Aquesta línia té com a objectiu sensibilitzar els homes migrats sobre la violència de gènere, les diferents formes de violència masclista i la promoció de relacions saludables. S’aborden els rols de gènere i la responsabilitat compartida.

Per inscriure’s a les sessions, cal trucar al 666 60 68 78 o enviar un correu electrònic a consultaserveissocials@ajmataro.cat.

Aquesta iniciativa, promoguda per l’Associació Jokkere Endam, una organització sense ànim de lucre que treballa en la protecció dels drets de les dones migrants, compta amb un finançament de 14.970 € que ha estat subvencionat al 100% pel Ministeri d’Igualtat en el marc del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Amb la finalització d’aquest projecte, s’espera que els ciutadans i ciutadanes de Mataró esdevinguin punts de referència en la lluita contra la mutilació genital femenina i els matrimonis forçats. A més, es busca augmentar el coneixement dels professionals per abordar aquestes qüestions de manera holística i efectiva en les dones del municipi.