Empreses de la comarca cerquen l’especialització en el sector MICE (Meetings, Incentives, Conferencing i Exhibitions), amb suport del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

 

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha posat en marxa una iniciativa de formació especialitzada en esdeveniments i reunions dirigides a les empreses de la comarca del Maresme. Aquesta oportunitat està destinada tant a aquelles empreses que ja operen en l’àmbit MICE (Meetings, Incentives, Conferencing i Exhibitions), terme que engloba reunions de negoci, fires, exposicions, congressos i tota activitat que comporti desplaçar-se amb finalitats professionals, com a les que vulguin iniciar-se en aquest sector.

Un total de trenta persones participen en aquesta formació, la qual consta de dues sessions, combinant teoria i pràctica, que són impartides per la consultora especialitzada en MICE i sostenibilitat, GenÉthico. Les sessions estan a càrrec de les expertes Esperanza Iglesias i Naiara Ruíz. La primera sessió s’ha celebrat aquest dimarts, i la segona tindrà lloc el dijous 19 d’octubre a l’Hotel Sorli Emocions de Vilassar de Dalt.

Aquesta iniciativa s’emmarca en els esforços del Consorci de Turisme del Maresme per proporcionar formació contínua a les empreses del sector turístic de la comarca. L’objectiu és mantenir-les al dia amb les darreres tècniques i tendències, així com fomentar les oportunitats de xarxa i les jornades de networking per connectar les diverses propostes del territori i desenvolupar productes i experiències de manera col·laborativa.

El turisme de reunions és un àmbit cada vegada més especialitzat que atrau un públic divers, incloent-hi des de grans empreses fins a petites i mitjanes empreses. Aquestes empreses opten per celebrar les seves reunions en entorns més distesos, complementats amb activitats de cohesió d’equips. El Maresme, en paral·lel, està adaptant-se a aquesta tendència amb un creixement constant en el nombre d’establiments que ofereixen espais, serveis i activitats adaptats a aquest sector.

El Consorci de Turisme del Maresme va reconèixer fa temps el potencial d’aquest segment i va crear la marca Maresme Events. Aquesta marca compta amb una pàgina web que centralitza tota l’oferta de la comarca, facilitant als clients la cerca de tot allò que necessiten. Això està posicionant la destinació Costa del Maresme com a una elecció popular per a esdeveniments corporatius, incloent-hi congressos, reunions, tallers i turisme d’incentius. Aquest èxit es deu a la professionalització creixent del sector i a una oferta àmplia i completa.