El Lema “Cuidar-se amb Pocs Diners és Possible” inspira una varietat d’activitats per al Dia Mundial de l’Alimentació.

 

La ciutat de Mataró commemora el Dia Mundial de l’Alimentació el proper 16 d’octubre amb una sèrie d’activitats destinades a promoure hàbits saludables entre la seva població. Un taller de cuina saludable, la presentació d’un nou receptari, una gimcana saludable, un espectacle de dansa i una caminada són només algunes de les activitats que integren la programació d’aquest esdeveniment dirigit a tota la comunitat.

Una alimentació saludable i l’exercici físic regular constitueixen una combinació ideal per mantenir una bona salut física i mental. No obstant això, l’entorn social, econòmic i mediambiental pot influir en aquests comportaments. Amb aquesta perspectiva en ment, Mataró proposa una sèrie d’activitats que permetran a la població gaudir d’un estil de vida saludable sense la necessitat de despeses excessives.

Les Jornades de Salut i Alimentació d’enguany tenen com a objectiu oferir estratègies a la ciutadania per aconseguir aquest objectiu. En l’àmbit de l’alimentació, es promouen accions senzilles per aprofitar al màxim els aliments, com consumir productes de temporada, garantir la seva vida útil i evitar el malbaratament.

Pel que fa a l’activitat física, s’encoratja l’ús d’opcions gratuïtes com caminar o fer exercici a l’aire lliure utilitzant els Parcs Urbans de Salut, que han estat recentment ampliats. Les Jornades estan organitzades per la Taula de Salut Comunitària, un espai de col·laboració entre diversos agents de salut a la comunitat, incloent-hi l’ICS, el Consorci Sanitari del Maresme, les Oficines de Farmàcia, l’Agència de Salut Pública BNM i l’Ajuntament de Mataró.

La programació inclou una desena d’activitats gratuïtes destinades a tots els membres de la comunitat. Això inclou la presentació d’un receptari centrada en el peix, un taller de cuina saludable i econòmica, l’espectacle de dansa “Àpat”, la cursa Ironkids i activitats dirigides per professionals de la salut en els nous Parcs Urbans de Salut.