L’artista terrassenca recupera un ball tradicional valencià en una interpretació fresca i innovadora.

 

Carola Ortiz, una artista nascuda a Terrassa l’any 1986, presenta la seva última creació musical, “L’Angelet del Vetlatori“. Aquesta cançó representa una visió personal d’una dansa tradicional que era popular en alguns pobles del País Valencià fins als anys cinquanta. En aquests temps, quan un nen moria, la comunitat es reunia per ballar i vetllar la família del difunt. Creença va ser que aquesta pràctica ajudava l’ànima del nen a transformar-se en la d’un àngel. Malgrat la desolació de la mare que canta la cançó, aquesta posseeix una melodia i un ritme alegres.

La proposta musical de Carola Ortiz es centra en recrear un ambient lluminós i eteri amb l’ús de l’electrònica i mostres de veus i castanyoles. Això aporta un toc de festivitat folklòrica al final de la peça.

Carola Ortiz, filla d’un músic de jazz i una mare relacionada amb el teatre, es defineix com a creadora i investigadora musical multiforme. Amb una formació que inclou el clarinet clàssic i el cant de jazz a l’ESMUC, Ortiz ha treballat en projectes musicals desafiadors des de 2009. La seva curiositat no té límits, i combina amb llibertat la improvisació dels clubs de jazz, la disciplina de la música clàssica i les influències de les seves arrels ibèriques i les sonoritats de les músiques de l’Est del Mediterrani fins a l’Índia, fruit dels seus viatges.

Amb tres àlbums com a compositora i productora, ha portat la seva música a més de 30 països diferents, cridant l’atenció de la premsa nacional i internacional en l’àmbit del jazz, la música d’autor i les músiques del món. Ha col·laborat amb diversos artistes i ha participat en una trentena de discos tant nacionals com internacionals, abraçant una àmplia gamma de gèneres musicals.