L’Agent de la Policia Local de Mataró, Alejandro Anguita guardonat amb la medalla d’or als VIII Premis Nacionals de Seguretat i Educació Viària.

 

L’agent Alejandro Anguita, que és el responsable de la Unitat de Formació per a la Seguretat de la Policia Local, ha estat distingit amb la Medalla d’Or als VIII Premis Nacionals de Seguretat i Educació Viària per la seva excel·lent tasca en aquest àmbit. Aquest reconeixement, que té un àmbit nacional, li serà entregat durant la IV Convenció Nacional sobre Seguretat Viària de les Policies Locals, prevista per al proper 24 d’octubre a Madrid.

Els guardons, organitzats per Unijepol en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Direcció General de Trànsit (DGT), tenen com a objectiu reconèixer públicament la labor realitzada per membres individuals i serveis de les policies locals en el camp de l’educació i la seguretat viària, promocionant així les bones pràctiques implementades pels municipis i les policies locals en aquest àmbit.

La Unitat de Formació per a la Seguretat de la Policia Local de Mataró ofereix una àmplia varietat de formacions destinades als centres educatius de la ciutat, adaptades a diferents grups d’edat. A més de les sessions sobre seguretat viària i nova mobilitat, així com alcohol, drogues i trànsit, es proporcionen també formacions en autodefensa femenina, seguretat en línia, civisme, prevenció de l’assetjament escolar i promoció de la convivència, entre altres. Per al curs 2023-2024, estan programades un total de 275 sessions que beneficiaran 7.700 alumnes.

Durant el curs 2022-2023, la Unitat de Formació per a la Seguretat de la Policia Local va realitzar un total de 242 sessions formatives per a més de 6.300 alumnes provinents de 38 centres educatius de Mataró.