Mataró, amb una taxa d’atur del 11,4%, és el tercer municipi de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més alta entre els que superen els 50.000 habitants. Amb 7.032 persones desocupades, 19 menys que a l’agost (-0,3% en termes relatius), setembre no sol ser un mes amb davallades en l’atur registrat a Mataró.

Presentant una taxa d’atur lleugerament superior a la de Badalona i Terrassa, cal tenir en compte que la taxa d’atur de setembre de 2023 és una estimació, a l’espera de la publicació del nombre d’ocupats registrats de setembre.

Comparant amb setembre de 2022, la reducció de desocupats a Mataró és de -593 persones, traduïda en un decrement del -7,8%. Amb una davallada menor al Maresme (-6,7%), a la província de Barcelona i Catalunya, la disminució és menys intensa que a Mataró, amb un -3,6% i un -5,3%, respectivament. A nivell estatal, la davallada interanual és lleugerament inferior a la de Mataró, amb una caiguda del -7,5%.