Maresme Circular inaugura onze alçadors accessibles al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, millorant l’accés a les visites guiades per a persones amb mobilitat reduïda. Aquests alçadors, creats amb residus plàstics, proporcionen una visió dels processos de tractament dels residus municipals, des de la descàrrega fins a la separació per tipus. Durant la ruta, els visitants també poden observar el procés de bioestabilització dels residus orgànics.

El Centre, que va rebre més de 6.200 visitants el curs passat, anticipa més de 7.000 usuaris aquest any. Com a complement, ofereix una experiència immersiva en realitat virtual, ‘Maresme Circular Experiència Immersiva’, amb visites escolars en augment des de novembre de 2022. Aquesta activitat permet un viatge virtual al present i futur del reciclatge, amb ulleres de realitat virtual Meta Quest 2 i vistes panoràmiques del centre i la comarca. L’activitat inclou una visita a una ciutat futurista sostenible.

Ambdues iniciatives formen part del programa educatiu ‘Un volt als residus’, iniciat el 2013 per conscienciar sobre la crisi climàtica i el paper clau de la gestió de residus. Més de 60.000 persones han participat en aquest programa. Les activitats estan disponibles en català, castellà i anglès, i les escoles poden sol·licitar-les contactant amb Maresme Circular.