L’Hospital de Mataró ha decidit unir-se a la Xarxa Domum, una iniciativa que busca humanitzar els serveis d’oncologia hospitalaris a través de dues estratègies clau:

 

Estratègies de la xarxa Domum:

  1. Adaptació dels Espais d’Espera: S’han realitzat canvis per fer que les àrees d’espera siguin més acollidores i versàtils, amb elements com fusta, plantes i il·luminació càlida. Aquestes zones s’han dissenyat amb finalitats terapèutiques i estan ubicades a la sala d’espera de l’hospital de dia onco-hematològic i una sala polivalent destinada a activitats diverses.
  2. Promoció d’Activitats Psicosocials: A través d’aquesta iniciativa, es busquen maneres de millorar la qualitat de vida i el benestar emocional de les persones afectades pel càncer, així com dels seus familiars. S’organitzen activitats que complementen els tractaments mèdics i aborden diverses dimensions de la vida dels pacients, incloent-hi aspectes socials i psicoemocionals.

El càncer és una malaltia que, a més del seu impacte físic, pot tenir conseqüències importants en la vida laboral, social i familiar de les persones afectades. Per això, l’Hospital de Mataró s’ha compromès a abordar aquesta malaltia de manera multidisciplinària i integral.

A través d’aquesta iniciativa, l’hospital complementa els serveis mèdics amb un programa d’acompanyament destinat a atendre les necessitats socials, psicoemocionals i de benestar físic dels pacients i els seus familiars. Aquest programa inclou sessions informatives, orientació laboral, activitats com artteràpia i ioga, cura de la pell i un club de lectura, amb una programació mensual en constant expansió.

Un equip multidisciplinari coordina aquest programa i treballa conjuntament per proporcionar suport integral als pacients. A més, es compta amb la participació de persones que han viscut l’experiència del càncer, amb l’objectiu de garantir que l’atenció s’ajusti a les necessitats i expectatives dels pacients.

Els canvis també s’han materialitzat en les instal·lacions de l’hospital, amb l’adaptació de la sala d’espera de l’hospital de dia onco-hematològic per oferir un espai més versàtil i còmode per als pacients. A més, s’ha creat una nova Sala Domum Tallers al vestíbul principal, destinada a la realització de tallers, xerrades i altres activitats.

L’Hospital de Mataró es converteix així en el setè hospital que s’uneix a la Xarxa Domum, una iniciativa innovadora que busca millorar el benestar emocional de les persones afectades pel càncer i els seus familiars. Aquest projecte aborda les necessitats de les persones que han de fer front a moments de soledat, introspecció i incertesa durant els tractaments oncològics i altres aspectes relacionats amb la malaltia.