Després de l’èxit del seu primer àlbum “E pur si balla” l’any 2021, el grup La Gravetat de Coulomb estrena el seu últim treball musical titulat “L’efecte Doppler”. Aquest nou disc arriba amb un espectacle destinat a fer ballar els més dansaires i encantar amb la seva música als qui prefereixen escoltar-la tranquil·lament.

 

El disc, caracteritzat pels contagiosos ritmes de les cançons “Que va i que ve” i “Que ve i se’n va”, rendeix homenatge als gèneres tradicionals dels Balls de Gitanes del Vallès i el Maresme. Entre les seves peces, es poden trobar una àmplia varietat de gèneres musicals, com una espolsada en “Una punxa al peu” (amb la col·laboració de Na Maria Nostra), una bolangera a “Vestits de flors,” una jota a “El salt de la rata,” un xotis a “Tu” (amb lletres del poeta Roc Casagran i la col·laboració d’Anaís Falcó i El Pony Pisador), una masurca a “I eren 18446744073709551615 grans de blat,” i una americana a “Cançó de bressol per a una gossa epilèptica.” Així, amb el flabiol tradicional com a element central, els músics fusionen sons moderns i innovadors amb els acordions, sintetitzadors i pedals d’efectes.

Amb “L’efecte Doppler,” La Gravetat de Coulomb ofereix una experiència musical rica i diversa, que captiva a tot tipus de públic, des dels amants de la dansa fins als qui gaudeixen d’una audició tranquil·la.

Els components del grup són: Pau Benítez, flabiols, tamborins i veu; Blai Casals, acordió, acordió midi, bombo, xarles i veu; i Manu Sabaté,  clarinet baix, efectes i veu.